glompos

Anhsuxh,periergh,gkafatzou

Tuesday, June 27, 2006

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ VINSANTO
Ονομασίας Προελεύσεως Σαντορίνη Ανωτέρας Ποιότητος

Οίνος Φυσικώς Γλυκός απο Λιασμένα Σταφύλια

Με τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο παράγεται μέχρι σήμερα ο οίνος ΒΙΝΣΑΝΤΟ που η ονομασία του vino-santo (κρασί της Σαντορίνης) αποδεικνύει τη μοναδικότητά του σε σχέση με το νησί. Η μοναδικότητα του κρασιού είναι χαρακτηριστική γιατί μόνο με τις ιθαγενείς ζύμες, επιτυγχάνεται το φυσικό αυτό πρόωρο σταμάτημα της ζύμωσης χωρίς προσθήκη αλκοόλης. Το Βινσάντο για να αποκτήσει το μεθυστικό του μπουκέτο, ωριμάζει για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια στην κάβα της SantoWines. Επιδέχεται μακρά παλαίωση.


Διακρίσεις:
Xρυσό μετάλλιο στο International Wine and Spirit Competition London 2002
Χρυσό μετάλιο Τορόντο 2000 Wine Show
Αργυρό μετάλλιο 24 Challenge International de vin 2000 στο Μπορντό
Χάλκινο μετάλλιο Toronto 1995 Wine Show

Αλκοόλ: 10,9%
Ολική οξύτητα: 8.4 gr/lt
Σάκχαρα: 224 gr/lt

Χαρακτηριστικά:
Το πορτοκαλί - κίτρινο χρώμα με έντονες καφετί ανταύγειες μας προετοιμάζει για ένα άλλο κρασί. Άρωμα πρωτόγνωρο με πρωτεύοντα χαρακτηριστικά της παλαίωσης, των μπαχαρικών, του μελιού και της σταφίδας ενώ δευτερευόντως συνοδεύουν λεμονανθοί. Η γλυκιά γεύση της παράδοσης είναι έντονη που όμως ισορροπείται επιτυχώς με την οξύτητα της ποικιλίας. Ένα κρασί στρογγυλό, βελούδινο, πλούσιο που προσπαθεί να ξεγελάσει τη γλώσσα μεταξύ μελιού και λεμονιού. Σερβίρεται παγωμένο στους 6-8oC ως επιδόρπιος οίνος (dessert wine), μόνο του ή συνοδεύοντας φρούτα και δροσερά γλυκίσματα.


Άντε στην υγειά σας!

2 Comments:

Blogger dyolf said...

Το τσούζουμε; Μπύρες στην αρχή, κρασιά τώρα...

Γιαααααα κρατίσου και λίγο νηφάλια...

5:46 AM  
Blogger Fenia said...

Πάντα με μέτρο τα οινοπνευματώδη!
ειδικά το καλοκαιράκι,με την ζέστη..
Μια απλή αναφορά,για τους
ενδιαφερόμενους ;)


και πάλι στην υγειά μας!

8:14 AM  

Post a Comment

<< Home