Anhsuxh,periergh,gkafatzou
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ VINSANTO Ονομασίας Προελεύσεως Σαντορίνη Ανωτέρας Ποιότητος Οίνος Φυσικώς Γλυκός απο Λιασμένα Σταφύλια Με τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο παράγεται μέχρι σήμερα ο οίνος ΒΙΝΣΑΝΤΟ που η ονομασία του vino-santo (κρασί της Σαντορίνης) αποδεικνύει τη μοναδικότητά του σε σχέση με το νησί. Η μοναδικότητα του κρασιού είναι χαρακτηριστική γιατί μόνο με τις ιθαγενείς ζύμες, επιτυγχάνεται το φυσικό αυτό πρόωρο σταμάτημα της ζύμωσης χωρίς προσθήκη αλκοόλης. Το Βινσάντο για να αποκτήσει το μεθυστικό του μπουκέτο, ωριμάζει για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια στην κάβα της SantoWines. Επιδέχεται μακρά παλαίωση. |  |
Διακρίσεις: Xρυσό μετάλλιο στο International Wine and Spirit Competition London 2002 Χρυσό μετάλιο Τορόντο 2000 Wine Show Αργυρό μετάλλιο 24 Challenge International de vin 2000 στο Μπορντό Χάλκινο μετάλλιο Toronto 1995 Wine Show Αλκοόλ: 10,9% Ολική οξύτητα: 8.4 gr/lt Σάκχαρα: 224 gr/lt Χαρακτηριστικά: Το πορτοκαλί - κίτρινο χρώμα με έντονες καφετί ανταύγειες μας προετοιμάζει για ένα άλλο κρασί. Άρωμα πρωτόγνωρο με πρωτεύοντα χαρακτηριστικά της παλαίωσης, των μπαχαρικών, του μελιού και της σταφίδας ενώ δευτερευόντως συνοδεύουν λεμονανθοί. Η γλυκιά γεύση της παράδοσης είναι έντονη που όμως ισορροπείται επιτυχώς με την οξύτητα της ποικιλίας. Ένα κρασί στρογγυλό, βελούδινο, πλούσιο που προσπαθεί να ξεγελάσει τη γλώσσα μεταξύ μελιού και λεμονιού. Σερβίρεται παγωμένο στους 6-8oC ως επιδόρπιος οίνος (dessert wine), μόνο του ή συνοδεύοντας φρούτα και δροσερά γλυκίσματα.
Άντε στην υγειά σας!
|
2 Comments:
Το τσούζουμε; Μπύρες στην αρχή, κρασιά τώρα...
Γιαααααα κρατίσου και λίγο νηφάλια...
Πάντα με μέτρο τα οινοπνευματώδη!
ειδικά το καλοκαιράκι,με την ζέστη..
Μια απλή αναφορά,για τους
ενδιαφερόμενους ;)
και πάλι στην υγειά μας!
Post a Comment
<< Home